טיפים משולחן המעצבת #2

מאתגרת אתכם עם צ'ק-ליסט לניקיון פסח וטיפים שימושיים באותו עניין

בכל משפחה יש את האגדה הזאת על הסבתא/דודה שהשקיעה בניקיון פסח לפני החג, ובשניה שהיא הרימה רגליים דואבות, מסופקת עד עמקי נשמתה מכמה שהבית שלה בוהק, הגיעה סופת אבק ממדבר כלשהו והרסה את הכל. כאילו לא הספיקו לנו 40 שנה בסופות חול האלה, הן ממשיכות לרדוף אותנו אלפי שנים קדימה.

אבל רגע ברצינות, פסח זה האביב, פריחה והתחדשות, כל הקלישאות האמיתיות האלה. נשבעת שלפני שבועיים אמא שלי כבר שרה לי פה את מה יפית ה-א-הביב, ואנחנו מדברים על חודש לפני החג.

אבל אם אני מסתכלת על זה רגע בעיניים שלי – כמי שכל הזמן רואה בתים – האביב זה זמן לאוורר את הבית ולרענן אותו. לצערי וצערכם, חלק מעניין הריענון אומר ניקיון יסודי, לפחות בכל מה שרואים (מה שלא רואים לא קיים. כמו אוכל שאוכלים בחושך – אין לו קלוריות).

אז פסח כבר פה מעבר לפינה, אפילו שזה מרגיש שזה עוד נצח. זה בדיוק עוד ארבעה שבועות. אז נלבש כולנו בגדים חגיגיים, ניכנס לאוטו (אם לא נהיה בבידוד) ונעמוד בפקקים שעות על גבי שעות בשביל ארוחה משפחתית שתיקח גם שעות.

לכבוד זה שיש רק ארבעה שבועות עד ערב החג, ומלא זמן פנוי עם הילדים בבית, הכנתי לכם תוכנית ניקיון (!!) כך שהבית ירגיש נקי ורענן לכבוד החג. כל יום משהו, ועוד משהו, ואני מבטיחה לכם שבסוף תהיו כל כך מרוצים שתתבאסו שלא אתם מארחים את הסדר כך שכולם יוכלו להתפעל מהבית שלכם.

במקרה שאתם כמוני – לשמוח שהסדר לא אצלכם והנקי ורענן הזה יישמר לפחות ל-24 שעות עד שנחזור עם הילדים הביתה. אפילו שמי שיהנה מכל הטוב הזה זה רק האוויר שבבית.

כניסה מושלמת (צילם: רועי מזרחי).

טיפים מעשיים – הנה זה בא:

והנה כמה טיפים כללים שעוזרים לשמור בשוטף על הבית:

  1. לא נגעת? נסעת. הפעם לא מדובר על קורונה אלא על חפצים שלא השתמשתם בהם מעל שנה. למשל אצלנו יש קרש גיהוץ שמעולם לא נפתח ואיתנו כבר כמעט 3 שנים. נראה לי שהוא בדרך החוצה. בגדים שלא נלבשו שנה שלמה – החוצה.
  2. משטח נחיתה – באנגלית זה נשמע יותר טוב. מוצאים מקום ליד דלת הכניסה לבית וממקמים בו 2 קופסאות: הראשונה – בטוח הולך לפח/תרומה, השניה – אולי הולך לפח/תרומה. את מה שבטוח הולך לפח/תרומה – פעם בשבוע להוציא מהבית, לפח או לתרומה. את הארגז השני – פעם בשבוע לעבור עליו – אם הוצאתם משם משהו ומצאתם לו מקום מוגדר בבית – הוא נשאר. אם לא – עובר לארגז הראשון. נשמע מורכב? זה לא.
  1. לרכז את הניירת שמגיעה הביתה, פעם בשבוע לעבור עליה: חשבונות לתשלום ולתיוק, ניירת שמקומה בפח, הודעות מהרשות המקומית – למיין מה לזרוק ומה לשלם ולתייק.

ושוב – אני לא מרתה סטיוארט ובוודאי שלא מארי קונדו (אני אולי מדברת בבוקר אל הבגדים של הגדולה, אולי הם יתלבשו עליה מעצמם. במקסימום), אבל אלה דברים שעובדים אצלנו. אחרת ארונות הבגדים של כל בני הבית היו עמוסים להתפקע והיינו טובעים בצעצועים. באמת. 

אני מזמינה אתכם להוריד את הקובץ בלשונית מתנות קטנות ולעשות לכם פסח שמח! ואם אתם עם הילדים בבית – זה הזמן להפעיל אותם גם על מטלות הניקיון והסדר 🙂 

ובינתיים, תעשו טובה – תשמרו על עצמכם!

מחכה כבר לשבוע הבא!

פוסטים נוספים משולחן העבודה

השאר תגובה

Call Now Buttonרוצים מתנה קטנה?